PKO Bijeljina
Novosti izvještaj

KK Zvornik basket i KK 10. avgust u borbi za prvaka Republike Srpske za mlađe pionire

04/14/19

KK Zvornik Basket - mladji pioniri 2019.

Zvorničani bez poraza priželjkuju domaćinstvo za finalni turnir

13. i 14.04.2019. u Zvorniku, tačnije u gradskoj dvorani u Zvorniku održan je polufinalni turnir za dječake rođene 2006. godine i ranije. PKO Bijeljina su predstavljali KK Zvornik basket Zvornik i KK 10. avgust Vlasenica koji su bili najbolji nakon ligaškog takmičenja. Iz PKO Romanija/Hercegovina kroz ligaško takmičenje su se na ovaj turnir plasirali KK Leotar Trebinje i KK Rogatica iz Rogatice. Takmičenje, po sistemu svako sa svakim, je organizovano u dva takmičarska dana i postignuti su sljedeći rezultati : 

Subota 13.04.2019.

  • Zvornik Basket - KK Leotar 85 - 47
  • KK Rogatica - KK 10. avgust 56 - 26

Nedjelja 14.04.2019.

  • KK Leotar - KK 10. avgust 53 - 37
  • KK Zvornik basket - KK Rogatica 50 - 39
  • KK Rogatica - KK Leotar 27 - 71
  • KK Zvornik Basket - KK 10. avgust 47 - 35

Dječaci iz Zvornika su i na ovom turniru pokazali da Zvornik ima izuzetnu generaciju mladih košarkaša koje, uz rad po kojem je Zvornik basket postao prepoznatljiv, čeka lijepa košarkaška budućnost. Dostojnog protivnika u ovoj kategoriji Zvorničani su i na ovom turniru imali u KK 10. avgust iz Vlasenice. Ove dvije ekipe su i ligaško takmičenje u PKO Bijeljina završili sa po 11 pobjeda i po jednim porazom. Jedine poraze su nanijeli jedni drugima. Na ovom turniru su Zvorničani bili bolji i u direktnom meču za pobjednika turnira slavili sa 12 poena razlike.

Postignutim rezultatima na turniru u Zvorniku su basketaši KK Zvornik basket i KK 10. avgust ostvarili plasman na finalni turnir na kojem će se za titulu šampiona Republike Srpske boriti, osim među sobom i sa vršnjacima iz KK Rookie i KK Partizan TS. Finalni turnir je planiran za vikend 20. i 21.04.2019. a domaćin će biti poznat u toku sedmice. KK Zvornik basket je nakon odlično organizovanog polufinalnog turnira zainteresovan i za organizaciju finalnog turnira, za šta će im biti potrebna podrška grada i zvorničkih ljubitelja košarke.

Sve čestitke Zvorničanima i Vlaseničanima na postignutim rezultatima. I dalje navijamo za njih - SREĆNO u finalu !!! 


Nikad ne propusti ažuriranje

Pratite ligu kako bi ste poslednje vijesti i rezultate direktno na Vašu e-mail poštu

Pratite internet stranicu